آيت‌الله مهدوي کني با اخذ 63 رأي رسماً رئيس مجلس خبرگان شد.

مشرق-

اجلاسيه نهم دوره چهارم مجلس خبرگان رهبري از دقايقي پيش (حوالي ساعت 8:45 ) با سخنراني آيت‌الله اکبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجلس خبرگان در محل ساختمان قديم مجلس شوراي اسلامي آغاز شد.

آغاز جلسه امروز مجلس خبرگان رهبري با حضور 60 تن از خبرگان ملت رسميت يافت؛ مجلس خبرگان رهبري 86 عضو دارد.

علي اکبر صالحي وزير امور خارجه و سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي سخنرانان اجلاسيه نهم مجلس خبرگان رهبري هستند.

براساس اين گزارش، نمايندگان مجلس خبرگان رهبري در جلسه صبح امروز خود، رئيس و هيئت‌رئيسه جديد اين مجلس را براي 2 سال آينده انتخاب خواهند کرد.

نهمين اجلاسيه رسمي دوره چهارم مجلس خبرگان رهبري روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه هفدهم و هجدهم اسفند ماه در محل سابق مجلس شوراي اسلامي برگزار خواهد شد و اعضاي اين مجلس روز پنج‎شنبه نوزدهم ماه جاري با حضور در مرقد مطهر امام راحل(ره) با آرمان‌‌هاي آن حضرت تجديد بيعت مي‎کنند، ديدار با رهبر معظم انقلاب نيز پايان‎بخش اين دوره اجلاسيه خبرگان ملت خواهد بود.

  

* سخنان هاشمي رفسنجاني در اغاز جلسه

آيت‌الله اکبر هاشمي رفسنجاني در نهمين اجلاس مجلس خبرگان رهبري دور چهارم با تشکر از مردم هوشيار ايران به خاطر حضور در نمايش بزرگ در راهپيمايي 22 بهمن گفت: مردم ايران بار ديگر وفاداري هميشگي و عميق خود را به نظام ابراز کردند.

وي افزود: کساني که چشمشان به ايران بود تا ببينند در شرايط فعلي مردم چه مي‌کنند با حضور مردم همگي اتفاق نظر داشتند که مردم ايران اعلام وفاداري به‌جا و جدي به نظام داشتند.

وي با اشاره به اوضاع منطقه و جهان گفت: ما در شرايط فعلي منطقه و جهان بايد مراقب خيلي چيزها باشيم؛ چراکه روشن است وضع منطقه و به‌خصوص جهان اسلام يک وضع کاملا جديدي است که در عمر ما و قبل از آن چنين اتفاقي نيفتاده بود.

رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که در سراسر دنياي اسلام حرکت جديدي آغاز شده است، تصريح کرد: حرکت در دنياي اسلام نشان از موج بيداري مردم و آشنايي به وظايف و مشکلات خودشان دارد؛ چون ترکيبي از مردم در صحنه هستند که اهداف خوبي دارند. البته تفاوت‌هايي نيز به لحاظ سليقه‌اي دارند، اما چون پيکره، امت اسلامي است اکثريت از مسلمانان هستند و براي اسلام به ميدان آمده‌اند.

هاشمي با اشاره به اين‌که بسياري از حرکت‌هاي منطقه در اعتراض به وابستگي کشورهاي مورد تحرک به خارج و نفوذ استکبار و استعمار و سلطه‌ي جهاني است، افزود: از ديگر دلايل تحرک‌هاي منطقه فساد حاکم بر حکومت‌هاي اين کشورها و ديکتاتوري سياسي شديد است و برخي با عقايد تغيير آمده‌اند که اين شعارها تقريبا در همه اين کشورها ديده مي‌شود.

وي با بيان اين‌که مجموعه تحرک‌هاي منطقه به اين معنا است که مردم وضع موجود کشورشان را نمي‌خواهند تحمل کنند، تصريح کرد: حرکتي که آغاز شده است به نظر برگشت‌ناپذير است. گرچه ممکن است فراز و نشيب داشته باشد.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به اين‌که در منطقه نوعي آگاهي ديده مي‌شود که معلول تجارب طولاني است، خاطرنشان کرد: مردم منطقه قدم به قدم خواسته‌هايشان را مطرح مي‌کنند و در نهايت تشکيل دولت جديد را خواستار مي‌شوند که در انقلاب ايران نيز تجربه‌ آن را داريم. بنابراين نهضت آنها ادامه دارد.

رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که در برخي کشورها قساوت خيلي زياد شده و حتي مردم خود را بمباران مي‌کنند، افزود: برخي از دولت‌هاي کشورهاي منطقه قساوت بالايي به خرج مي‌دهند؛ چون هستي خود را در خطر مي‌بينند و ادامه حيات خود را دچار مشکل احساس مي‌کنند؛ در حالي که ادامه حياتشان کوتاه است؛ چون نهضتي که ايجاد شده راه برگشتني نيست و گرچه شايد جايي موفق نباشد، اما در جاي ديگر پيروز خواهد شد.

وي با بيان اين‌که بحران ايجاد شده جهاني است، توضيح داد: نمي‌توان گفت حرکت‌هاي ايجاد شده تنها در منطقه‌ خاورميانه، کشورهاي اسلامي و آفريقايي است و بقيه‌ دنيا فارغ هستند؛ چراکه آن‌ها هم اين بحران را پشت سر گذاشته‌اند و هنوز در برخي جاها خواسته‌هاي آن‌ها ادامه دارد. البته آنها خواسته‌هايشان رفاهي اقتصادي و در رابطه با اشتغال است و به دنبال مسائل سياسي و اعتقادي نيستند؛ چون در اين راستا همه از يک قماش هستند.

هاشمي با بيان اين‌که حرکتي که در خاورميانه و مناطق نفت‌خيز شروع شده آثارش به جهان پيشرفته نيز خواهد رسيد، تصريح کرد: اتفاقات منطقه مشکلاتي در مساله انرژي ايجاد مي‌کند و نگراني‌هاي ايجاد شده در اين رابطه باعث مي‌شود کشورهاي پيشرفته به فکر ذخيره‌ انرژي بيفتند و اين موضوع باعث گراني مي‌شود که بر وضع موجود آنها نيز اثر مي‌گذارد.

رييس مجلس خبرگان رهبري با بيان اين‌که تجربه دنيا در حال حاضر تجربه گذار از وضع موجود است، افزود: مي‌توان حدس زد که نتيجه چه مي‌شود، اما چون عوامل اصلي در اختيار ما نيست به نظر مبهم است در نهايت چه به دست مي‌آيد؛ چراکه شاهديم حتي در جاهايي که حکومتشان نوپا است و خودشان آن حکومت را انتخاب کرده‌اند مثل عراق، مردم به بهانه‌هاي مختلف نمي‌خواهند از ديگران عقب باشند و مي‌گويند چرا برق، آب، گاز و غيره نداريم؟

وي با بيان اين‌که افتخار ايراني‌ها اين است که 50 سال پيش اين راه را شروع کرده و در اين مسير نيم قرن مبارزه کرده و 30 سال است که پيروز شده است، تصريح کرد: ما با کمترين هزينه به پيروزي رسيديم و هزينه‌ خيلي کشورهاي ديگر را نپرداختيم؛ چرا که در انقلاب ما عناصري بودند که در انقلاب‌هاي ديگر نيستند.

هاشمي‌رفسنجاني اضافه کرد: در انقلاب ما بيش از 90 درصد حرکت‌ها معلول خواسته‌هاي ديني بود و چشم‌ها به امام (ره) و روحانيت بود که روحانيت نقش بسيار مهمي ايفا کرد و در زمينه آگاه کردن مردم بسيار موثر بود.

رييس مجلس خبرگان رهبري با بيان اين‌که امام (ره) در انقلاب رهبري بسيار مناسبي داشتند، گفت: امام حتي زماني که پشت ابر و در غيبت صغري بودند و در ترکيه حضور داشتند اوضاع را به خوبي اداره مي‌کردند و نهضت را به نتيجه رساندند و مقابل خطرها ايستادند که البته در اين راستا نقش مردم نيز بسيار مهم بود.

وي با اشاره به اين‌که در جلسه‌اي در مجمع تشخيص مصلحت نظام عوامل پيروزي انقلاب ايران را ذکر کرده است که شبيه آن در کشورهاي ديگر ديده نمي‌شود، بار ديگر به بيان اين عوامل پرداخت و گفت: يکي از عوامل پيروزي ما اسلام بود؛ چراکه بند تسبيح لايه‌هاي جامعه، اسلام بود و حتي اهل سنت در اسلام با ما مخالفتي نداشتند و همکاري مي‌کردند.

هاشمي‌رفسنجاني ادامه داد: موضوع ديگر مکتب اهل بيت بود که در همين راستا مي‌توان گفت نقطه تمرکز آن تشيع بود که مرجعيت شيعه در اين زمينه بسيار موثر بود و امام (ره) نيز در طول مبارزه وجه غالب بودند.

رييس مجلس خبرگان رهبري در رابطه با نقش امام (ره) در انقلاب ايران افزود: تفاوت آيت‌الله کاشاني در نهضت ملي با امام (ره) در انقلاب اين بود که امام (ره) رهبري و مرجع تقليدي بود که مردم حرف ايشان را حجت مي‌دانستند اما آيت‌الله کاشاني با اين‌که فردي منزه و کامل بودند براي مردم حجيت نداشتند. همين‌طور مي‌توان گفت در انقلاب نيروي عظيم روحانيت وجود داشت که نه در مشروطه و نه در نهضت ملي ديده نمي‌شد.

در ادامه اجلاس نهم مجلس خبرگان رهبري دور چهارم، هاشمي رفسنجاني با بيان اين‌که حوزه‌هاي علميه محصول کار شيخ عبدالکريم حائري و بروجردي بودند که با بالغ شدن آن‌ها به خدمت انقلاب آمدند، تصريح کرد: حوزه‌ها سالي چند بار افکار خود را به همه‌ ايران انتقال داده و افکار مردم به آن‌جا برمي‌گشت و اين ارتباطي بود که هيچ حزبي نمي‌تواند با مردم ايجاد کند.

وي با تاکيد بر اين‌که اسلام، تشيع و روحانيت پايه‌هاي اصلي انقلاب در کنار ولايت فقيه بودند که آن زمان به صورت غيررسمي در امام (ره) متولد شد، گفت: گرچه بحث ولايت فقيه در قانون اساسي مطرح نشده بود اما مردم به حکم ولايت عمل مي‌کردند و حتي زماني که دستور شکسته شدن حکم تقيه داده شد، به هر قيمت عمل کردند.

هاشمي با بيان اين‌که همه‌ اتفاقات در انقلاب در ظرف حضور مردم اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: اگر هم اسلام، هم شيعه، هم مرجعيت و هم روحانيت حضور داشت، اما مردم نبودند و در خلاء کار مي‌کرديم چيزي به دست نمي‌آمد. پس حضور مردم باعث موفقيت‌ها بود که در لحظات شروع با وسعت آمدند و در راستاي لغو مصوبات دولت در مورد انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي تا 15 خرداد حضور داشتند و البته بعد از آن به خاطر ايجاد فضاي خفقان، مردم در ظاهر حضور نداشتند، اما در باطن بودند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌که درياي عظيم مردمي ايران باعث شد نيروهاي انقلابي احساس پشتيباني کافي در همه صحنه‌ها داشته باشند، تصريح کرد: حتي مردم در روزهاي سخت نمي‌گذاشتند خانواده‌هاي زنداني‌ها مشکل پيدا کنند و به آنها رسيدگي مي‌کردند.

وي با اشاره به اين‌که آن زمان اسم اسلام و شيعه کافي بود و مردم بهشت را پشت سر اسلام مي‌ديدند، تصريح کرد: مردم به اميد زندگي اسلامي و انساني بودند، اما در کشورهاي ديگر بخشي از موارد اين‌طور است و بخشي به مسائل ديگر مربوط مي‌شود. البته ما نيز در کشورمان خفقان، سلب آزادي، استکبار و حضور استعمار در همه صحنه‌ها را داشتيم، اما مساله‌ اصلي که مردم را نگه مي‌داشت اميد به امت اسلامي و جامعه‌ اسلامي بود که ان‌شاءالله هميشه اين اميد باقي باشد.

رفسنجاني با اشاره به اين‌که در دوره‌ انقلاب در ايران آگاهي‌بخشي به عهده‌ حوزه‌هاي علميه و دانشگاهيان بود، تصريح کرد: امروز آگاهي‌بخشي در دنيا بيشتر از طريق ابزارهاي ديجيتال، ماهواره، اينترنت و سايت‌ها اتفاق مي‌افتد و البته همگاني است و ممکن است مردم گاهي دچار مشکلات شوند، اما در نهضت ما دچار مشکلات فکري نمي‌شديم و فقط گاهي با مشکلات عملي روبه‌رو بوديم.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اين‌که ما افتخار پيشگامي حرکت ضداستکباري و ضداستعماري و اجراي اسلام ناب را داريم، گفت: اين موضوع در تاريخ ما ثبت شده است و قطعا ما در بيداري دنياي اسلام بي‌تقصير نيستيم، اما اين‌که چقدر موثر بوده‌ايم بايد براي آن‌که حرف نپخته نزنيم و اغراق نکنيم بگوييم که حتما موثر بوده‌ايم و امروز نيز بسياري از عوامل پيش آمده هنوز تحت تاثير حرکت‌هاي ايران است.

وي افزود: بدون عواملي چون اسلام، روحانيت و تشيع چيزي به وجود نمي‌آمد و براي بقا و تکامل اين انقلاب، اين عوامل بايد همه در صحنه باشند؛ چراکه اگر از اسلام غفلت کنيم اشتباه بزرگي کرده‌ايم. البته امروز اسلام نياز به عمل دارد و نمي‌توان هميشه بگوييم که در آينده درست مي‌شود. پس بايد مقيد به اسلام باشيم؛ چون اگر مردم احساس کنند با شعار مي‌خواهند کار را جلو ببرند خداي نکرده ممکن است انسجام مردمي از دست برود.

هاشمي هم‌چنين به خطر وجود عرفان‌هاي کاذب و تاثير آن بر عقايد مردم اشاره کرد و گفت: براي حفاظت از اعتقادات بايد کارهاي بزرگ انجام شود و در اين زمينه احکام و مساجد بسيار اهميت دارند و بايد گفت که مساجد ما وضعيت بدي ندارند و مردم در آنها حضور پيدا مي‌کنند، اما در اين راستا مساجد بايد بيشتر مورد توجه باشند؛ چون نبايد از نسل جوان خالي شود و در حال حاضر بايد نسل جوان مورد توجه باشد؛ چرا که جوانان که تازه چشم و گوششان باز مي‌شود حتما تحت تاثير قرار مي‌گيرند. پس بايد مراقب آنها بود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌که هدف انقلاب ما اين نبود که يک دوره خودمان حکومت کنيم و تمام شود، تصريح کرد: شعار ما اين بود که حکومت انقلاب را به حکومت امام زمان وصل کنيم. پس در اين راه بايد مراقب جوانان بود؛ در حالي که همه مي‌دانيم براي نسل جوان مشکلات جدي به وجود آمده و نبايد از آن غافل شد.

هاشمي رفسنجاني در ادامه اخلاق را رکن اساسي جامعه عنوان و اظهار کرد: هم‌اکنون اخلاق در جامعه آسيب ديده و دروغ‌ها از سطوح رسمي تا ديگران وجود دارد . آمار و وعده‌هاي دروغ دادن، تخلف از وعده کردن، شعارهاي بي‌محتوا دادن، فريب دادن، تهمت زدن، همه اينها خلاف اسلام است.

وي افزود: اگر جامعه احساس کند اسلام اين است تحقيقا ترديد پيش مي‌آيد.

رييس مجلس خبرگان رهبري، با بيان اين‌که هم‌اکنون خانواده‌ها آسيب‌پذير شده‌اند و آمار ازدواج کاهش پيدا کرده و بحث دختران فراري را مي‌بينيم، گفت: خيابان‌هاي ما آنچه که بايد نيستند. البته من نمي‌خواهم در مورد برخي مسائل صحبت کنم، چون خيلي از ملاحظات را در نظر مي‌گيرم، ولي بايد گفت با زور و ترساندن کار پيش نمي‌رود. البته در اسلام زور، ترساندن و تعزيرات و مجازات وجود دارد، اما مردم را بايد معتقد به احکام بار بياوريم و بدانيم اگر اسلام باشد، احتياج به نيروهاي پليس، گارد و زندان نخواهد بود و در واقع همه اين‌ها از کارهاي مهمي است که ما بايد تلاش کنيم تا اسلام به محتواي واقعي خود باشد و مردم نيز به آن علاقه‌مند شوند.

هاشمي رفسنجاني با بيان اين‌که من بيشتر به تربيت عقيده و اغناع باور دارم، گفت: البته من نمي‌گويم از مجازات صرف‌نظر شود.

وي همچنين خاطر نشان کرد: تشيع عزيز است و مردم همچنان عاشق اهل بيت هستند و اگر از ما کوتاهي ببينند، عشق‌شان کم نمي‌شود.

رييس مجلس خبرگان رهبري، در ادامه ولايت فقيه را رکن اساسي کشور خواند و گفت: اين رکن همواره اساسي بوده و امام(ره) با اين عنوان مرجعيت و ولايت‌شان با هم جمع شد و آن عظمت را ايجاد کردند و خوشبختانه اين مسئله ادامه داشته است.

وي همچنين اظهار کرد: مردم ما در اصل با ولايت فقيه مشکلي ندارند. مشکلي که ممکن است که پيش آيد اين است که خيلي از افراد و نهادها از رهبري زيادي خرج و هزينه مي‌کنند و هر کاري ولو کار اشتباهي که کرده باشند، از رهبري خرج مي‌کنند. اين در حاليست که بايد خودمان وظايف‌مان را انجام دهيم.

هاشمي رفسنجاني با بيان اين‌که رهبري پدر همه هستند، گفت: عده‌اي مي‌خواهند ايشان را در يک جريان ولو کوچک محبوس کنند. اگر چه ممکن است اينها به زعم خود سود کنند، اما اين اشتباه اساسي آنهاست و به آنها ضرر مي‌رساند، چرا که بايد دانست رهبري براي همه است.

رييس مجلس خبرگان رهبري، گفت: ما دست‌مان هم‌اکنون پر است از اين جهت که اگر کسي دستي از آستين بيرون بياورد و وحدت جدي ايجاد کند، باز هم همان مقام رهبري است. ما مي‌توانيم کمک کنيم، ولي در نهايت ايشان مي‌توانند کار را انجام دهند.

وي در ادامه با تاکيد بر اين‌که حفظ مردم بسيار مهم است، اظهار کرد: تفرقه در حال جدي شدن است،

بنابراين بايد بسيار مواظبت کنيم که مردم را منسجم نگه داريم. من نمي‌گويم هيچ اختلافي وجود نداشته باشد. اختلاف در سليقه‌هاي سياسي هميشه هست و وجود آن هم خوب است، اما اين اختلافات نبايد به اصول و ارکان برگردد. بايد انتقادها و بحث‌ها در مورد تاکتيک‌ها باشد.

هاشمي رفسنجاني در ادامه خطاب به اعضاي خبرگان، گفت: کمترين وظايف ما خبرگان حفظ ولايت و شرايط ولايت است. نگذاريم مسائلي که حقيقتا نبايد به پاي رهبري نوشته شود به پاي ايشان نوشته شود. البته خود ايشان هوشيار و مواظب هستند، اما مي‌بينيم که چند روز بعد از نصايح ايشان به حرف‌شان گوش داده نمي‌شود.

رييس مجلس خبرگان رهبري، با تاکيد بر اين‌که بايد مواظب باشيم اين عمود و خيمه آسيب نبيند، گفت: اگر عمود آسيب ببيند ديگر نمي‌شود کاري کرد. در نتيجه ما موظفيم که از اين محوريت حفاظت کنيم. منتها از راه درست نه از راهي که ديگران از ما نپذيرند.

هاشمي در ادامه با بيان اين‌که تمام اين مسائل و عوامل گفته شده را بايد مورد توجه قرار بدهيم، در غير اين صورت ارکان ما متزلزل خواهد شد، گفت: همه اينها را بايد با هم حفظ کرد.

وي در ادامه وجود همدلي ميان روحانيت را حائز اهميت دانست و اظهار کرد: اگر چنين همدلي وجود نداشته باشد، کار دشوار خواهد شد.

رييس مجلس خبرگان رهبري، افزود: مراجع بايد از شرايط کشور قانع باشند و سريعا حمايت کنند. آنها اهل فضل، علم، تقوا هستند. بنابراين اگر حرفي وجود دارد بايد با آنها زده شود.

هاشمي رفسنجاني همچنين با تاکيد بر اين‌که روحانيت بايد با دانشگاه نيز همدلي داشته باشد، گفت: امروز بيش از 5/3 ميليون نفر دانشجو داريم و خانواده‌ها نيز دقيقا به دانشگاه معتقدند. در نتيجه نمي‌توانيم از اين منبع عظيم غافل باشيم و روحانيت مقابل دانشگاه و دانشگاه مقابل روحانيت باشد.

وي با تاکيد بر اين‌که وحدت حوزه و دانشگاه آنطور که ما مي‌خواستيم نيست، گفت: اين وحدت بايد ايجاد و دوباره تقويت شود که البته اين کار سختي نيست و با راهکارهاي خوب و افراد آشنا امکانپذير است.

رييس مجلس خبرگان رهبري، در ادامه با بيان اين‌که حکومتي که در معيار تشيع و مکتب اهل بيت که در عصر غيبت براي اولين بار به وجود آورديم، مي‌تواند براي جهان راهگشا و به عنوان يک الگوي عملي قلمداد شود، گفت: نمي‌شود از جامعه‌اي که خود گرفتار بيکاري، بداخلاقي، تورم و اختلاس است الگو ساخت.

وي تاکيد کرد: انقلاب اسلامي ايران اگر چه دير به اين دليل که نگذاشتند به خاطر مسائلي چون جنگ و ... پيش برود، اما به هر ترتيب هم‌اکنون الگو شده است. حال اگر الگوي عملي و واقعي اسلامي را بتوانيم در کشور و دنيا ايجاد کنيم کارساز خواهيم بود.

هاشمي رفسنجاني افزود: ايران امروز با ثروت، جغرافيا، مردم هوشمند، روحانيت نيرومند و دانشگاه‌هاي فراوانش اگر نتواند الگو شود در واقع اين نقصي در مديريت کار ماست و در نتيجه بايد به فکر اين موضوع باشيم و کارهاي بهتري انجام دهيم و نقص‌هاي خود را کم کنيم و کارهاي بهتري انجام دهيم.

رييس مجلس خبرگان رهبري، در ادامه اظهار کرد: در چند ماه اخير بر سر بحث خبرگان غوغايي به وجود آمد و اين موضوع تقريبا همه چيز را تحت تاثير قرار داده است. در حاليکه وجود اين اختلاف واقعا مضر است. اگر در خانه ما اين اختلاف آغاز شود سرايت آن به جاهاي ديگر سريع‌تر خواهد شد.

وي افزود: من از دو – سه ماه پيش احساس کردم براي رياست خبرگان مسائلي سازماندهي شده است. اين در حالي است که من دو سال پيش از اين از آقاي مهدوي خواستم که نامزد شود. همچنين با‌ آقاي طبسي هم صحبت کردم که اين مسووليت را بپذيرند، اما آقايان نپذيرفتند و حقيقتا براي اين ماندند که فراجناحي بودن اين نهاد مقدس را که بايد براي همه جا سايه‌اي باشد حفظ کنند و مردم دل‌شان به يک جايي خوش باشد. به هر ترتيب 80 مجتهد عادل و داراي صلاحيت با انتخاب مردم اينجا آمده‌اند و اين کم سرمايه‌اي نيست.

هاشمي با تاکيد بر اين‌که من تفرقه را در اينجا مضر مي‌دانم، گفت: اگر ايشان هم‌اکنون بيايند من از ايشان حمايت مي‌کنم. شايد در اين صورت تفرقه از خبرگان کنار رود.

رييس مجلس خبرگان رهبري، افزود: وقتي بحث را با آقاي مهدوي کني در ميان گذاشتيم ،ايشان بحث سن و کسالت را مطرح کردند. من به ايشان گفتم اين مسئله سابقه داشته و آيت‌الله مشکيني هم قبل از اين امور را اداره مي‌کردند اما ايشان مسئله موانع را مطرح کردند.

وي گفت: من تا همين اواخر منتظر بودم تا دفتر ايشان اعلام کردند که تشريف مي‌آورند. حال اگر ايشان حاضر باشند مسووليت را بپذيرند من نامزد نمي‌شوم تا به اين صورت رفع اختلاف شود و در واقع از ناحيه اسم من اين نهاد مقدس آسيب نبيند. اگر ايشان نيامدند و ديگران خواستند بيايند من با اين افراد نيز همراهي مي‌کنم.

هاشمي رفسنجاني در ادامه گفت: من بايد نکته‌اي را به شما عرض کنم و آن اينکه اولا من در هيچ دوره‌اي از سمت خودم تا به حال از پيش خودم را نامزد هيچ پستي نکرده‌ام و پست‌هاي من همراه با فشار و تکليف بوده است. در انتخابات نهم نيز شرايطي ديدم که نمي‌خواهم درباره آن صحبت کنم تا تجديد اختلاف ‌شود و تصميم گرفتم ديگر در هيچ انتخاباتي شرکت نکنم، اما مردم را هميشه تشويق مي‌کنم و بخاطر سن بالاي من کسي نبايد از من توقع داشته باشد.

وي گفت: براي انتخابات خبرگان فشار عجيبي روي من بود چنانچه آن موقع آقايان جامعه روحانيت آقاي مهدوي و يزدي به دفتر من آمدند و چقدر بر من اصرار کردند و اصلا نيامدن من را مساوي خيلي از خطرها دانستند. من گفتم من آنجا اين موضوع را رد نمي‌کنم، اما لازم است تا با آقا صحبت خواهم کرد. با آقا صحبت کردم و ايشان گفتند اين کار براي تو واجب است. من هم گفتم من بر خود واجب نمي‌دانم. حال اگر شما واجب مي‌دانيد، مقدمات واجب بر شما واجب است، اما بر من واجب نيست. به هر ترتيب من پذيرفتم چون براي من امر شده بود. اگر چه باز در آن انتخابات بداخلاقي‌هايي ديدم که البته محدود بود.

هاشمي رفسنجاني با بيان اينکه من هيچگاه شيفته پست، سمت و موقعيت نبوده‌ام، گفت: بهرحال همه مسائل را در 60 سال عمر سياسي خودم ديده‌ام، بنابراين بايد اندوخته‌هاي خودم را يادداشت کنم.

رييس مجلس خبرگان رهبري، با بيان اين‌که تا نفس دارم در خدمت اين انقلاب مي‌مانم، گفت: منتظرم که آيت‌الله مهدوي کني رسما بگويند که آمادگي دارند.

 

* اولين نطق اعضاي خبرگان در اجلاس امروز

آيت‌الله معلمي، نماينده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبري که به عنوان اولين ناطق قبل از دستور اجلاسيه نهم در محل مجلس خبرگان رهبري سخن مي‌گفت، اظهار داشت: با توجه به اينکه انسان از زمان تولد تا مرگ در معرض خطرات و امتحانات قرار دارد، لذا همواره بايد بر اعمال خود نظارت کنيم.

وي افزود: در مراحل فتنه پس از انتخابات سال 88 مردم ايران با درايت رهبري معظم انقلاب نقش خود را به خوبي انجام دادند و فتنه‌گران را از کرده خود پشيمان کردند.

اين عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه انتظار جامعه از نخبگان سياسي اين بود که در اين موضوع جدي‌تر وارد شوند، گفت: مجلس خبرگان رهبري بايد نقطه ثقل و آرامش جامعه باشد.

معلمي گفت: خانواده شهدا و مردم از خبرگان انتظار دارند که در گفتار و عمل وحدت داشته باشند تا بتوانيم براي منطقه و جهان اسلام الگوي وحدت باشيم.
 

 

 

* نطق حسن روحاني در اجلاس خبرگان
حجت‌الاسلام حسن روحاني نماينده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبري در دومين نطق جلسه صبح امروز مجلس خبرگان رهبري، با اشاره به خيزش اسلامي در سراسر منطقه شمال آفريقا و خاور ميانه و جرقه اين خيزش از کشور تونس گفت : بيداري اسلامي که ريشه در قرن نوزدهم و بيستم دارد و ايران پيشتاز اين حرکت بوده است، قطعا از عوامل اصلي اين خيزش است.

وي افول ابر قدرتها بويژه آمريکا در ابعاد امنيتي، اقتصادي و انقلاب ارتباطي را عامل اين مهم دانست و گفت: انقلاب ارتباطات و مبارزه مردم با تحقير و زورگيري استکبار و ابر قدرتها به اين جريان شدت بخشيد.

روحاني افزود: آمريکا و کشورهاي غربي مي خواهند با جايگزين کردن مدلهاي حکومتي مورد حمايت خود، خيزش هاي مردمي را منحرف کنند و الگوهاي حکومتي کاذب براي آنها بسازند و از طرف ديگر آنها را از الگوي انقلاب ايران دور کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح کرد: در چنين شرايط حساسي همه چشمها به ايران و تحولات آن دوخته شده است که بايد ما وحدت را به جهان نشان دهيم. وي اقدام فتنه گران در روز 25 بهمن به بهانه حمايت از مردم تونس و مصر را اقدامي خطرناک و حساب شده براي سوء استفاده دشمنان دانست که توسط رهبري معظم و با حضور حماسي مردم خنثي شد.

روحاني با انتقاد از برخي بي‌اخلاقي ها، افراطي‌گري‌ها و تجمع هاي غيرقانوني، از توهين‌هاي که شامل حد مي‌شود به عنوان فتنه جديد نام برد و خواستار کنترل اينگونه رفتارها شد.

 

 

* نطق آيت‌الله ‌علم‌الهدي در اجلاس مجلس خبرگان

آيت‌الله علم الهدي نماينده مردم خراسان رضوي در مجلس خبرگان رهبري در نطق پيش از دستور خود در در اجلاس مجلس خبرگان، با استناد به روايتي از حضرت صديقه طاهره (س) در باب امامت و رهبري، نقش ولايت فقيه در هدايت جامعه اسلامي را مورد تاکيد قرار داد و گفت : جمهوري اسلامي ايران در ارائه يک الگوي عملي حکومتي در سايه اسلام موفق عمل کرده ايم.

وي، توسعه دانش بنيان با اعلام مقام معظم رهبري به عنوان نهضت نرم افزاري، استکبار ستيزي و عدالت اجتماعي را سه اصل مهم الگو سازي جمهوري اسلامي ايران براي جهان بويژه دنياي اسلام ذکر کرد.

علم الهدي با تأکيد بر اينکه نبايد شرايطي را ايجاد کرد که مقام معظم رهبري مجبور شوند خود مستقيما وارد عمل شده و دخالت کنند، گفت: جريان فتنه بعد از انتخابات متأسفانه شرايطي را براي کشور ايجاد کرد که رهبري با درايت خود آن را خنثي کردند، ولي انتظار مي‌رفت که افراد ذي نفود و مجلس خبرگان رهبري موثرتر در اين موضوع دخالت مي‌کرد.

 

 

* نطق آيت‌الله نمازي به عنوان چهارمين ناطق اجلاس امروز خبرگان
آيت‌الله عبدالنبي نمازي عضو مجلس خبرگان رهبري به عنوان چهارمين ناطق اجلاس صبح امروز مجلس خبرگان رهبري، خيزش اسلامي سراسري در منطقه را ناشي از الگوگيري از انقلاب اسلامي و هديه خداوندي ذکر کرد و گفت: در سايه اسلام، نهضت امام خميني (ره) و رهبري‌هاي داهيانه مقام معظم رهبري، استقلال‌خواهي و برائت از استکبار جهاني، وحدت امت اسلامي، عدالت‌خواهي و زور ستيزي در منطقه گسترش يافت و دنيا تجربه کرده است که تنها نظام سياسي که مي تواند پاسخگوي نيازهاي بشري باشد و نابساماني‌ها را سامان دهد، اسلام و رهبري اسلامي است.

وي با بيان اينکه اراده الهي براي حاکميت مستضعفان بر زمين قطعاً محقق خواهد شد، دنيا را تشنه شناخت نقش ولايت فقيه و قدرت آن در جهان اسلام دانست و ابراز اميدواري کرد مجلس خبرگان بتواند در معرفي اين جايگاه به دنيا موفق باشد.

پس از اتمام سخنان ناطقين، موضوع انتخابات هيأت رييسه مطرح شد.
  

* هاشمي کانديداي رياست نشد

با اعلام کانديداتوري آيت‌الله مهدوي‌کني براي رياست مجلس خبرگان رهبري، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از کانديداتوري انصراف داد.

رأي‌گيري رياست مجلس خبرگان رهبري دقايقي پيش (سه‎شنبه‎ صبح) آغاز شد و با اعلام کانديداتوري آيت‌الله مهدوي‌کني براي رياست مجلس خبرگان رهبري، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از کانديداتوري انصراف داد.


* مهدوي کني رئيس مجلس خبرگان شد

انتخابات رياست مجلس خبرگان رهبري دقايقي پيش پايان يافت.

در اين رأي‌گيري، آيت‌الله مهدوي کني با اخذ 63 رأي رسماً رياست مجلس خبرگان رهبري را به مدت 2 سال برعهده گرفت.

 

* نواب و منشي‌هاي مجلس خبرگان رهبري ابقاء شدند
در جريان انتخابات هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري، نمايندگان مردم پس از تغيير دادن رئيس اين مجلس از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به آيت‌الله مهدوي‌کني، ديگر اعضاي هيئت رئيسه را در سمت خود ابقا کردند.
بر اساس اين گزارش، اعضاي هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري در اجلاسيه نهم دور چهارم به شرح زير انتخاب شدند.

آيت‌الله مهدوي‌کني رئيس مجلس خبرگان رهبري
آيت‌الله محمد يزدي نايب رئيس اول با 50 راي
آيت‌الله سيد محمود هاشمي شاهرودي نايب رئيس دوم با 45 راي
آيت‌‌الله سيد احمد خاتمي و آيت‌الله قربانعلي دري نجف‌‌آبادي بعنوان منشي‌
آيت‌الله صادق لاريجاني آملي و حجت‌الاسلام رئيسي به عنوان کارپرداز 

 

* آيت‌الله مهدوي کني در صحن مجلس خبرگان: بنابر احساس وظيفه کانديداي رياست مجلس خبرگان شدم
 آيت‌الله مهدوي کني رئيس مجلس خبرگان رهبري صبح امروز پس از حضور در جايگاه رياست خبرگان، در سخناني با گراميداشت ياد بزرگان انقلاب، مجاهدان و مبارزان در راه انقلاب به‌ويژه امام خميني (ره) و بزرگداشت خاطره شهدا، با توصيه به تقوا و پرهيزگاري و مکارم اخلاق، حفظ و صيانت از انقلاب را بسيار مهم و خطير ارزيابي کرد.

وي با استناد به آيات قرآني، صبر و مقاومت در انجام وظايف، صبر جمعي در مقابل دشمنان و صبر و تحمل يکديگر را از سفارشات قرآن کريم ذکر کرد و گفت: به رغم اختلاف سليقه‌ها بايد همديگر را تحمل کنيم.

رئيس مجلس خبرگان رهبري، ارتباط با خدا و همچنين ارتباط با ديگران و دوستان را رابطه‌اي سفارشي شده در احکام اسلامي ذکر کرد و گفت: مقام ولايت حفظ کننده و هماهنگ کننده جامعه است.

آيت‌الله مهدوي کني در ادامه تأکيد کرد: انحصار گرايي مذموم است و بايد وحدت داشته باشيم.

وي کانديداتوري خود را احساس وظيفه دانست و از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به عنوان ياور ديرين خود و مبارزه ياد کرد و اظهار داشت: از ايشان مي‌خواهم همانگونه که در دوران مبارزه و انقلاب تا کنون با ايشان بوديم، ايشان کما في‌السابق به ما کمک کنند.

رئيس مجلس خبرگان رهبري همچنين از نمايندگان مجلس خبرگان، چه آنها که به ايشان رأي دادند، يا ندادند تشکر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس